Välkommen!

På den här sajten samtalar vi om det dyrbaraste vi har nämligen vår tid.
Låt oss fundera lite på hur vi uppfattar vår egen och andras tid.

onsdag 14 maj 2008

Allt du har är tid

En gång i tiden tillhörde jag dem som alltid klagade på att jag inte hade tillräckligt med tid. Det var innan jag hade tänkt igenom vad tid egentligen är och innan jag hade verktyg att hantera den bättre med. Jag jobbade hårt och mycket, under långa tider med en sjuttio timmars arbetsvecka. Och ändå blev jag aldrig färdig. Jag var ambitiös, en typisk högpresterare som hugger i ännu mer om det behövs. Jag ställde höga krav på mig själv, ville vara framgångsrik och duktig. Jag gick själv aldrig in i väggen men har sett flera medarbetare göra det och under en tid hade vi kontakt med stressmottagningen vid Karolinska Institutet. ”Den stora fällan är att vi är för aktiva och tar igen oss för lite. Vi missbrukar vår egen tid!”, hävdar docent Aleksander Perski.
Nu kan jag lugnt säga: "Allt jag har är tid!" Jag har blivit mer effektiv och produktiv och samtidigt skaffat mig mer tid att göra det som intresserar mig. Tiden är din mest begränsade och oförnybara resurs. Fundera på vad tiden betyder för dig och hur du bäst utnyttjar den. Allt du har är tid!

Inga kommentarer: